Huis van de Toekomst

 
 

Kom zelf kijken, ervaren en beoordelen waarom wij het een huis voor de toekomst noemen.

Het is een massief houten constructie volgens het Fins concept van "Honkamajat" (letterlijk: 'huis van oude pijnboom'). www.honkamajat.fi  De houten balken zijn dus vanuit het hoge noorden aangevoerd en ter plaatse in elkaar gezet door een gespecialiseerd bedrijf. www.van-hauwaert.be

Voor elke boom die hiervoor gebruikt is werd er reeds een nieuwe geplant. Je voelt dat het alomtegenwoordige hout zorgt voor een heel aangename sfeer van warme en knusse gezelligheid.

Het hout komt onbehandeld, puur natuur toe maar het spreekt voor zich dat het bescherming nodig heeft. Uiteraard hebben we gekozen voor ecologische verven, zowel binnen als buiten.

Ons afvalwater wordt naar een bekken geleid op ons terrein, dat gevuld is met lavazand en vijftien soorten planten, die er alle vervuiling uit wegfilteren via hun wortels. Wat op het einde opnieuw de natuur invloeit is heerlijk helder! www.pure-milieutechniek.be

Ook op vlak van energie wilden we zo zelfvoorzienend mogelijk zijn. We hadden hiervoor een contract met een Nederlands bedrijf, dat bezig was met de ontwikkeling van een watergas-motor. Helaas werd project een fiasco. De zoektocht gaat echter onverminderd verder.


Ons domein is zo’n 12.500 m2 groot. Genoeg plaats dus om zelf te leren onze groenten en fruit te kweken. We zijn volop bezig met allerlei aanplantingen om er een groene oase van te maken.Op ‘ons to do’- lijstje staat een  'belevingspad' waarlangs onze gasten dan kunnen kuieren naar mooie hoekjes en rustige plekjes, waar je wat kan lezen, praten of gewoon genieten. In de omgeving van ons huis zal je een balletje kunnen gooien op de petanque-baan, een terrasje doen of in de zomer een barbeknoeitje.